Dehydrert mat

Et godt tips før en drar på tur er å lage egen turmat. Å dehydrere vil i å tørke mat. Dette gjøres ved at alt vannet forsvinner fra maten. En kan gjøre dette i en dehydrator eller ovn. Trikset er å tørke maten over lang tid med en stabil temperatur. I denne prosessen blir næringstoffer bevart, så den blir veldig næringsrik, og det er viktig å ha med næringsrik mat på tur. Med dehydrert mat blir både sekken lettere og vi kan velge hva vi selv vil ha med oss.

Hva kan tørkes?

Noe som kan anbefales er å tørke kjøtt selv. Beef Jerky kan fort bli dyrt. En kan lett finne oppskrifter ved et raskt google søk. Det enkleste å tørke er frukt og grønnsaksbiter. Tørket frukt som en kjøper på butikken er det ofte veldig mye sukker, så ved å lage det selv, kan en få litt sunnere snacks. Dette trenger ikke bare brukes på tur, men også for folk som vil holde seg til ren mat. Utenom kjøtt, frukt og grønnsaker kan en prøve seg fram med urter, yoghurt eller små «kaker» med ulike ingredienser.

Et tips er å putte eplene i sitronvann noen minutter før de ble lagt på brettet. Det går an å prøve seg fram med litt sukker og kanel for å få litt smak på det.

Når du skal tørke, må du skjære opp frukten eller grønnsakene i tynne biter.

Kristina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s