Lyse dager – Dag 6, 27/7

Her i nord er det fremdeles lyst hele døgnet! Solen står opp før hanen galer, og når klokken nærmer seg 7 er det allerede teltet en stor sauna.

DSC00415

Så de dagene det er fint vær, er vi oppe tidlig, slik som i dag.

Målet i dag var Dividalshytta. Vi hadde avtalt å møte foreldrene til Elin. Dette var planlagt før turen, og ettersom vi ikke har hatt og ikke har telefondekning er det spennende å se om vi har avtalt riktig.

Det var en lett start på dagen, stien gikk rett frem og humøret var på topp. Selv myggen lå å sov i varmen. Vi fikk se noen flotte fosser på veien før vi kom inn i tette busker, men som til slutt førte oss til en vakker furuskog. Denne skogen er en av hovedgrunnene til at Dividalen er en nasjonalparken. Den ble opprettet i 1971. Det finnes rester av trær som har vokst her for 1500 år siden. For oss minnet denne plassen om tiden vi gikk på Pasvik folkehøgskole. For i furuskogene i Pasvik hadde vi mange fine turer. I Dividalen er det mange arter som er rødlistet, siden de lever av de gamle råtne trærne.

DSC00418

Kilometerne gikk fort unna i dag inntil oppoverbakkene startet! Det var nesten 200 høydemeter «rett opp». Vi så det siste av furuskogen før de verste bakkene begynte. Elin føk oppover, mens jeg gikk i skilpaddemodus. Det vil si jevn og rolig rytme, «en stav, et ben, en stav..». Jeg tok igjen Elin flere ganger når hun hadde pause, det minnet om «haren og skilpadde». Utenom at vi delte seieren på toppen.

Nå kunne vi kjøle oss ned i elven og sløve i skyggen fram til foreldrene til Elin skulle komme. Vi merker hvor avhengig vi egentlig er av mobilen i dagens samfunn mye. Det var 6 dager siden vi sist hadde hatt kontakt med de.

Utover ettermiddagen hørte vi kjente stemmer, og der kom det to personer og en firebent en. De hadde med bursdagsgave, sjokolade, kaffe og øl! Vi ble sittende i mange timer utover kvelden, og fikk se den flotte solnedgangen.

DSC00453

I morgen skal de være med på turen videre, og gjett hva, da skal i opp 500 (!) høydemeter. Blir vår første etappe der vi kommer over 1000 moh på denne turen.

God natt!

DSC00506

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s